Translate

2013. január 26., szombat

Vinogradisce

Van, egy szinte már giccsesen gyönyörű öböl Hvartól nem messze, a szemközti Pokol szigeteken, Sv. Klement szigetén. Itt van az éttermük egy régi kedves ismerősömnek, akinek a fia, Ivan Novak, most egy Dalmácián kívül is méltán ismert és elismert, parti, grill éttermet, bárt alakított ki.


Vinogradiscei part a Sv. Klement sziget déli oldalán található, a Hvar felőli oldalon lévő ACI Marina Palmizana-val pont átellenben.
Ha a bóra fúj (északi szél), Vinogradisce biztonságos kikötőhely.Amennyiben jugo, (déli szél)

jobb az ACI marina, Vinogradisce bay egy rövid sétával elérhető (nagyon közel van, kb 500m).


Az öbölben, egymás mellett sorakoznak a jobbnál jobb éttermek, a parton négy hely is csalogatja a vendégeket. Az árak itt valamivel magasabbak az átlagosnál, de mivel a kikötés az öbölben ingyenes, a különbséget megéri elkölteni a rendkívül előzékeny kiszolgálású éttermekben, ahol az osztrigát a rendelés után a vízből veszik ki... ( Ez éppen hal, de ezt is a vízben lévő ketrecből frissen vették ki...)


Felülhetünk Ivánnál a "majomfára",


koktélt iszogatni kifekhetünk, a partra egy napozóágyra,


vagy beülhetünk a bárba, néhány pelinkovacot felhörpinteni vacsora előtt.

Akár az Iván mólójáról,

akár ACI Palmižanaról igény szerint taxi hajóval Hvarra mehetünk (cca. 10-15 perc), és élvezhetjük ott is az éjszakai élet forgatagát, vagy egy kávét a Hvari öbölben.


Jó alternatíva a szezonban, mert a Hvari kikötőben, szinte reménytelen a kikötés, ahhoz igen korán kell érkezni, hogy elcsípjünk egy parti helyet.

Ezen a helyen, már több mint 40-szer voltam.... Ha szeretnéd, hogy neked is megmutassam, keress mailen vagy telefonon, megbeszéljük egy vitorlástúra részleteit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése