Translate

2013. január 26., szombat

Vinogradisce

Van, egy szinte már giccsesen gyönyörű öböl Hvartól nem messze, a szemközti Pokol szigeteken, Sv. Klement szigetén. Itt van az éttermük egy régi kedves ismerősömnek, akinek a fia, Ivan Novak, most egy Dalmácián kívül is méltán ismert és elismert, parti, grill éttermet, bárt alakított ki.


Vinogradiscei part a Sv. Klement sziget déli oldalán található, a Hvar felőli oldalon lévő ACI Marina Palmizana-val pont átellenben.
Ha a bóra fúj (északi szél), Vinogradisce biztonságos kikötőhely.



Amennyiben jugo, (déli szél)

jobb az ACI marina, Vinogradisce bay egy rövid sétával elérhető (nagyon közel van, kb 500m).


Az öbölben, egymás mellett sorakoznak a jobbnál jobb éttermek, a parton négy hely is csalogatja a vendégeket. Az árak itt valamivel magasabbak az átlagosnál, de mivel a kikötés az öbölben ingyenes, a különbséget megéri elkölteni a rendkívül előzékeny kiszolgálású éttermekben, ahol az osztrigát a rendelés után a vízből veszik ki... ( Ez éppen hal, de ezt is a vízben lévő ketrecből frissen vették ki...)


Felülhetünk Ivánnál a "majomfára",


koktélt iszogatni kifekhetünk, a partra egy napozóágyra,


vagy beülhetünk a bárba, néhány pelinkovacot felhörpinteni vacsora előtt.

Akár az Iván mólójáról,

akár ACI Palmižanaról igény szerint taxi hajóval Hvarra mehetünk (cca. 10-15 perc), és élvezhetjük ott is az éjszakai élet forgatagát, vagy egy kávét a Hvari öbölben.


Jó alternatíva a szezonban, mert a Hvari kikötőben, szinte reménytelen a kikötés, ahhoz igen korán kell érkezni, hogy elcsípjünk egy parti helyet.

Ezen a helyen, már több mint 40-szer voltam.... Ha szeretnéd, hogy neked is megmutassam, keress mailen vagy telefonon, megbeszéljük egy vitorlástúra részleteit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése