Translate

2013. május 29., szerda

Bobovisca

Bobovisca, Brac sziget nyugati oldalán egy festői szépségű mély Y alakú öböl partján fekszik.


A településen 60 fő lakik, akik olajbogyó termesztéssel és borászattal foglalkoznak. 
Az öböl nagyon jól védett minden széltől, de muringon csak maximum 7-8 hajó tud kikötni, viszont az öbölben több tucat kikötőbólyát telepítettek.

Ez a városka, a csendesebb, nyugodtabb estére vágyóknak ideális célpont. Három-négy étterme és egy csengőszóra nyíló kicsi vegyesboltja van. 


Az öböl partja körbesétálható, a víz kristálytiszta, mindenhol fürdésre csábít.
A település mellett, római kori maradványokat találtak, tehát abban az időben is lakták a környéket.
A boboviscai öböl fölötti dombon Marinčević-Gligo család örökségként gyönyörű reneszánsz palotát hagyott. Lenn a településen, a Nazor család épített egy palotát, ami köré a település épült.


Vladimir Nazor, horvát költő, a második világháború után egy szép villát épített a település felé, ahonnan az egész kikötő belátható, és itt alkotta műveit, a környék hangulatának hatására.

Mint minden tengerparti településen, itt is az olajbogyó és a szőlőtermesztés mellett, az emberek halászattal is foglalkoznak, délutánonként és hajnalban a férfiak kihajóznak kis csónakaikkal a jó fogás reményében, érdemes őket várni a kikötőben, hátha beszerezhető a következő napi halvacsora!


Ezt a kicsiny, csendes, paradicsomi települést, érdemes útba ejteni, jó alternatívája a szomszédos Milnai kikötőnek, ami szezonban már zsúfolt és hangos.  
(  http://botagaborvitorlazas.blogspot.hu/2013/02/milna.html )

Gyertek velem egy felejthetetlen vitorlástúrára és ide is ellátogatunk utunk során! Hívj bármikor bátran, ha információra van szükséged! (+36 30 7585 501 ),( facebook: https://www.facebook.com/pages/B%C3%B3ta-G%C3%A1bor-vitorl%C3%A1z%C3%A1s/328595440567442 )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése